Vanliga frågor?

Vanliga frågor?Det kommer en katt till oss varje kväll sedan två veckor tillbaka.

Den sätter sig på vår altan och jamar. Väldigt mager och verkar hemlös.  Vad kan jag göra?


Börja med att fråga runt och sätt upp lappar i området. Försök kolla om den är tatuerad i örat. Får du inget napp, kontakta oss på Djurhemmet i Kälby telefon 070-467 03 36 under ordinarie telefontid vardagar 10.00 – 16.00. Men vänta i minst en vecka om inte katten är extremt mager, skadad eller om du misstänker att det är en dräktig hona.

Du ska också veta att om du börjar mata den så anses du vara ägare till den.
Min katt är försvunnen sedan 2 veckor tillbaka.

Kan jag efterlysa den hos er och hur gör jag?


Ja visst och det är gratis. Kontakta vår Webbmaster och ange alla de uppgifter som står överst här på hemsidan under Efterlysningar. Viktigt är då att ange vem man ska kontakta om man ser katten. Innan du efterlyser din katt ska du kontakta Djurhemmet i Kälby då den kan vara rapporterad iakttagen, upphittad eller omhändertagen. Telefon 070-467 03 36 under ordinarie telefontid vardagar 10.00 – 16.00. Var även snäll och meddela om din kisse kommer hem. 

Min mamma har två katter, 5 år gamla, som hon inte orkar sköta längre och jag själv har ingen möjlighet att ta hand om dom.

Kan ni ta hand om dom och vem kontaktar jag då?


Vi kan ibland hjälpa till med omplacering av katter. Det beror på plats på vår karantän och det kostar en omplaceringsavgift på 1000 kr per katt.

Börja med att ringa Djurhemmet i Kälby på telefon 070-467 03 36 under ordinarie telefontid 10.00 – 16.00 och prata med personalen där. 

Vår familj har funderingar på att skaffa oss en ny familjemedlem.

En katt. Har vi möjlighet att få komma en lördag och titta på de ni har?


Djurhemmet i Kälby är inte bemannat under lördagar. Våra ordinarie öppentider är måndagar mellan 11.00 – 12.30 (Dropp in), men det kan gå att få en annan tid om det överenskommits innan på telefon 070-467 03 36

under ordinarie telefontid vardagar mellan 10.00 – 16.00.

Exempelvis då till en lördag mellan 11.00 – 13.00.
Vi vill skaffa en liten kattunge men bara en går det bra?


Har ni ingen katt förut så säljer vi inte bara en kattunge utan då får man köpa två ungar eller en vuxen och en unge. Kattungar behöver en kattkompis. Har man en äldre katt redan får det inte vara för stor åldersskillnad, max 3 - 4 år mellan vuxna katten och kattungen man köper.


OBS! Vid kattungeköp skriver man även på ett kontrakt att kattungen ska kastreras senast vid max 7 månaders ålder.
Jag såg en liten övergiven rådjursunge i en skogsglänta bredvid vårt motionsspår. Vad kan jag göra eller vad ska jag göra?


Låt bli att vidröra vilda djurungar, de är inte övergivna! Mamman finns och kommer tillbaka om ni går därifrån direkt. Om man hittar skadade vilda djur så gäller det att kontakta polisen och det är de som ska ta hand om detta.

Vi har inte tillstånd att ta in vilda djur utan det är Viltakuten i Stockholm som gäller.

 

Se även på vår hemsida under Vilda djur vilka telefonnummer som ni kan ringa.
Har du andra frågor så kan du nå oss här. Kontakter