Volontärer

   Vad är en volontär för oss?

En volontär hjälper till på vårt Djurhem och karantän när vår anställda personal är ledig. Katterna behöver ju mat, dryck och ställ varje dag, minst två gånger per dag även när personalen har ledigt. Det innebär att vi behöver volontärer varje lördag och söndag samt under andra helger och under semestertid.

Under en helg skall katterna ses till varje morgon och kväll under två till tre timmar varje gång. Kattlådorna ska städas ur och de ska ha mat och vatten i rena skålar. Dessutom ska man ta sig tid att kela och gosa med våra inhysingar. I regel går volontärerna två och två men ibland är man även tre eller fyra volontärer. Detta är avhängigt av hur många katter vi har på Kälby och hur omständigheterna är.

En ny volontär får i början alltid sällskap av en erfaren för lära sig rutinerna.


Man ska vara 18 år för att bli volontär men man kan vara 16 år om man har någon vuxen volontär med sig.  (Gå på karantänen)

Man kan vara yngre men då måste man ha en vuxen anhörig med som då har allt ansvar. Får då inte vara på karantänen.

Av ovanstående framgår tydligt att vi har behov av många volontärer och att vi inte har en chans att klara av att sköta Djurhemmet i Kälby utan våra volontärer.

Vi är helt beroende av våra volontärer!


Det är bortåt ett 50-tal helger varje år samt jul, nyår, påsk, 1:a maj, Kristi himmelsfärdsdag och semestrarna som volontärerna får klara. Det blir många arbetspass per år. Ju fler volontärer vi är desto färre arbetspass behövs per volontär.

Vi behöver många volontärer.

Vi har idag svårt att klara alla dessa arbetspass med de volontärer vi har idag. Det blir för många arbetspass per volontär. Vi behöver därför bli flera! Vi vädjar nu till våra medlemmar och till andra som vill göra en insats för våra hemlösa katter:

Kom till oss och bli volontär!

 

Som volontär får du lära dig en massa om katter och träffa andra som också tycker om katter och vill göra en insats för dessa. Vi kommer även att anordna utbildningstillfällen där du får lära mer om katter men även om andra djur och vilka lagar och regler som gäller för djurhållning i Sverige. Vi håller ett par möten varje år där du får träffa de andra volontärerna under trevliga former.

Vi har även två medlemsmöten per år där vi försöker lägga in något intressant föredrag. Så det kan även löna sig att bli medlem men det är inget krav för att kunna bli volontär.

Hör av dig till volontarkalby@hotmail.com eller ring  070-467 03 36 
om du kan tänka dig att bli en av våra volontärer.

Du kan också ringa till Marie-Louise Arnell (Lollo) 073-344 91 28
så berättar hon mer.